SSL certificaten: wat, waarom, en hoe?!
27 september 2016
Geen ticketsysteem bij QDC
18 november 2016
Toon alles

Internetstoring, stroomuitval, e-mail en hosted exchange

Vroeger had elk redelijk bedrijf een e-mailserver staan en in de meeste gevallen was dat een Microsoft Office Exchange server. Iedereen had toegang tot outlook en je e-mailverkeer ging prima. Maar zo’n server is best een investering. Zo zijn er licenties nodig, kost het stroomverbruik en internetbandbreedte. Zonder dit alles is er geen verbinding mogelijk met de e-mailserver en ben je online niet bereikbaar. Is dat nog wel van deze tijd, een server op kantoor?

Kun je werken zonder e-mail?

Hoe groot is de impact op een organisatie als deze een dag zonder e-mail zit? Kan er dan nog gewerkt worden? Het bepalen van de juiste e-mail oplossing voor een organisatie begint bij het kijken naar de bedrijfsvoering. Voor veel organisaties van nu geldt dat geen toegang hebben tot e-mail en internet absoluut rampzalig kan zijn. Het risico en de gevolgen van calamiteiten als een internet- of stroomstoring kunnen worden beperkt door gebruik te maken van Hosted Exchange.

Hosted Exchange

Hosted Exchange biedt wel de lusten, maar niet de lasten van een traditionele exchange server. Onderhoud en beheer hoeven niet langer intern geregeld te worden en de dienst is altijd up-to-date. Veiligheid wordt gegarandeerd door de leveranciers, waardoor jij zorgeloos e-mails kunt versturen. Een stuk interessanter is het feit dat een volledige server hosten niet meer nodig is. Je neemt alleen af wat de organisatie nodig heeft, voor 5 medewerkers een hele server optuigen is overbodig.
Daarnaast zitten er veel extra opties voor online samenwerken in een Hosted Exchange oplossing. Tegelijkertijd in hetzelfde e-mailtje of document werken, notities en agenda’s delen, etc. zijn voorbeelden hiervan. Krijg je het benauwd van al die toeters en bellen en wil je gewoon alleen maar e-mails versturen? Werken met een eenvoudiger alternatief zoals IMAP is dan altijd een optie om te overwegen, waar een eenvoudig e-mailaccount de basis vormt.
E-mail oplossing kiezen? Wij helpen je op weg:
Exchange server in eigen beheer
– Je eigen server op locatie
– Kostbaar in onderhoud, stroom- en internet kosten, licenties
– Hoog risico bij stroom- of internet problemen
Hosted Exchange
– Je betaald voor wat je gebruikt
– Altijd up-to-date
– Beheer en onderhoud wordt uit handen genomen
– Minder afhankelijk van stroom- en internet voorzieningen
– Veel extra opties
– Agenda’s, notities, contacten delen o.a.

IMAP
– Eenvoudig in gebruik
– Relatief lage kosten
– E-mail, nauwelijks extra opties