Nieuwsbrief oktober 2017
11 oktober 2017
Nieuwsbrief november 2019
7 november 2019
Toon alles

Nieuwsbrief juli 2019

Lees hier onze nieuwsbrief van juli 2019 met daarin: brand verwoest kantoorpand, webdesign bij QDC, Office 365 en nieuwe PHP-versie

  • Brand verwoest kantoorpand
  • Nieuw! webdesign via QDC
  • Nieuw! Office 365 licenties
  • Test uw website op PHP 7.2

Brand verwoest kantoorpand

Op dinsdag 16 juli 2019 is het kantoorpand van onder andere QDC Internetservices getroffen door een verwoestende brand. In eerste instantie leek het er op dat de brand, welke hoogstwaarschijnlijk bij de buren was ontstaan, het kantoorpand van QDC niet kon bereiken en dat er enkel sprake zou zijn van rookschade. Niets bleek minder waar.

Door de enorme hitte en de lastige locatie van de brandhaard kon de brandweer, welke ondertussen in grote getale aanwezig waren, niet bij de brand komen. De brandweer besloot daarom de gehele voorgevel van het gebouw er uit te breken. Na een lange 6 uur blussen was er geen kans meer dat de brand zich verder zou uitbreiden. Hierna kon de woordvoerder van de brandweer ons te woord staan: “Het gebouw is niet langer te betreden verklaard en zal waarschijnlijk ook niet meer toegankelijk worden’’. De brandweer heeft gelukkig nog wel wat spullen met emotionele waarden voor ons uit het pand kunnen halen. En het allerbelangrijkste; er zijn geen slachtoffers gevallen!

De volgende ochtend zijn wij met het gehele team van QDC bij elkaar gekomen om zo snel mogelijk weer operationeel te zijn. Op woensdagmiddag 17 juli 2019 hadden wij dankzij een goede partner en vriend alweer een (tijdelijke) werkplek. Deze dag hebben wij tevens direct een mededeling verzonden naar onze klanten. Daarbij is aangegeven dat onze dienstverlening gelukkig geen hinder heeft ondervonden.

In de dagen na de brand hebben wij veel steunbetuigingen ontvangen van klanten, leveranciers, vrienden en familie. Hiervoor willen wij jullie nog eens hartelijk bedanken!

Nieuw! Webdesign via QDC

Wij richten ons met name op de zakelijke markt waarin beheerders en het management vaak behoefte hebben aan één aanspreekpunt voor al hun internetoplossingen. Voor een kleine aanpassing of het opvragen van informatie moet vaak al snel contact opgenomen worden met meerdere leveranciers. Een leverancier beheert meestal maar een klein onderdeel van de afgenomen internetoplossingen. Dit leidt vaak tot de uitspraak “van het kastje naar de muur gestuurd worden”. Om onze relaties een dergelijk frustrerend en tijdrovend proces te besparen, willen wij ons meer richten op een full service dienstverlening.

In het kader van de bovenstaande motivatie, zijn wij actief op zoek naar algehele oplossingen die wij onze klanten kunnen bieden. Zo bieden wij webruimtes, maar de klant dient wel een webdesigner tot zijn beschikking te hebben om het afgenomen pakket in te richten en te onderhouden. Vanaf heden kan bij ons zowel de webruimte worden ingekocht én ook ontworpen / onderhouden worden. Hiermee hopen wij één persoonlijk aanspreekpunt te zijn, van de domeinnaamregistratie tot aan het ontwerp van uw website. Dit betekent al snel een overzichtelijke administratie en meer tijd om een succesvolle onderneming te starten en te behouden.

Neem contact met ons op per e-mail of telefonisch voor de mogelijkheden.

Nieuw! Office 365 licenties

Naast onze huidige e-maildiensten zoals E-mail Only en Hosted Exchange, bieden wij ook Office 365 licenties. Dit platform wordt steeds populairder onder zowel de particuliere – als de zakelijke markt. De basis van een prettige werkomgeving is het werkstation met daarop alle benodigdheden. Office 365 biedt de e-mailafhandeling, maar ook toegang tot het bekende Microsoft Office softwarepakket. Op deze manier hoeft u zich geen zorgen te maken om verschillende licenties, abonnementen en aankopen.

Test uw website op PHP versie 7.2

Momenteel draaien de servers van QDC, waar de webhostings van onze klanten op draaien, op de PHP versie 7.1. Echter is het ook al mogelijk om uw website te testen op PHP 7.2 (zie de volgende instructie om dit zelf te testen). De nieuwe PHP versie werkt volgens de laatste standaarden en is efficiënter in gebruik. QDC gaat eind Augustus 2019 de PHP versie 7.1 uitfaseren. Zorg er daarom voor dat u uw website getest heeft met de nieuwe PHP versie. Zo is uw website alvast klaar voor de toekomst en kunt u gebruik maken van de nieuwste features welke in PHP 7.2 beschikbaar zijn.

Wilt u echter in de toekomst gebruik blijven maken van PHP 7.1 (of een andere gewenste versie)? Dan kunt u hiervoor een eigen virtuele server (VPS) afnemen. U bent dan vrij om uw eigen PHP versie te kiezen. Daarnaast kunt u op een door u gewenst moment overstappen van PHP versie. Wel adviseren wij u om toch alvast te gaan testen met de nieuwere PHP versie.

Note: Met een eigen VPS kunt u ook (minimaal) twee PHP versies naast elkaar draaien. Zo kunt u op uw eigen tempo nieuwere PHP versies testen. Op onze website vindt u meer informatie over onze VPS pakketten.