NL-control

Bescherming van uw .NL domeinnaam

Vaak heeft uw domeinnaam een financiële – of emotionele waarde. Deze waarde kan zich bijvoorbeeld uiten als u uw domeinnaam gebruikt voor uw webshop. Het is dan mogelijk niet gewenst dat er zomaar aanpassingen aan de technische werking of aan de juridische gegevens doorgevoerd kunnen worden. QDC doet haar best ten allen tijden uiterst nauwkeurig om te gaan met aangevraagde wijzigingen en zal niet zonder bevestiging van onze klant of juridische eigenaar wijzigingen aanbrengen. Met NL-control kunt u nu altijd gerust zijn dat er geen wijzigingen worden doorgevoerd, welke impact kunnen hebben op de werking van uw website en e-mail of op de juridische gegevens, zonder verificatie. Met deze aanvullende dienst op uw .nl domeinregistratie krijgt uw domeinnaam de status “Limited”. Dit houdt in dat bijna elke wijziging door de Registry, de SIDN, geverifieerd dient te worden, voordat de gewenste wijziging wordt doorgevoerd. Deze wijzigingen worden pas doorgevoerd, nadat er een ondertekend document aangeleverd wordt en er een telefonische bevestiging is gegeven.

Inschrijven

U kunt bij QDC de dienst NL-control aanvragen in combinatie met een bestaande – of nieuwe .nl domeinregistratie. Wij bieden deze dienst aan voor een tarief van € 49,95 per jaar, per domeinnaam (excl. BTW). In dit tarief zijn niet de kosten voor een .nl domeinnaam inbegrepen. NL-control is een aanvullende dienst op uw domeinregistratie. Uiteraard hoeft u niet op elke domeinnaam de dienst af te nemen, u bent vrij om te kiezen voor welke .nl domeinnamen u de dienst afneemt.

Wij verzorgen voor u de inschrijving bij de SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland). U ontvangt van ons een inschrijfformulier welke wij aanleveren bij de SIDN, indien correct ingevuld en ondertekend. Bij dit formulier dient u tevens een legitimatiebewijs mee te sturen, in de vorm van een KVK-uittreksel en een kopie van uw identiteitsbewijs. Mogelijk is een volmacht ook gewenst – waar u bijvoorbeeld een technisch contactpersoon kunt machtigen.

Na ontvangst van het inschrijfformulier, zal de SIDN rechtstreeks contact opnemen met de domeinnaamhouder om te controleren of het verzoek legitiem is. Indien alle documenten correct zijn aangeleverd bij de SIDN, dan zal het verzoek worden gehonoreerd en wordt uw domeinnaam beschermd met NL-control.

Mutaties

Mutaties aan uw domeinnaam kunt u bij QDC indienen. Betreffende wijziging(en) worden door de SIDN handmatig beoordeeld. In deze beoordeling zal na telefonisch contact ook een schriftelijk ondertekend bewijs worden aangevraagd. Hier geeft de aanvrager een gedetailleerde beschrijving van de gewenste wijziging. De NL-control werkwijze wordt gehanteerd voor de volgende mutaties:

  • Wijzigen juridische gegevens (Registrant, Administratief contactpersoon, Technisch contactpersoon)
  • Gekoppelde nameservers
  • Het verhuizen van de domeinnaam naar een andere partij (registrar)
  • Het opheffen en verwijderen van de domeinnaam

Wenst u uw domeinnaam te beschermen met NL-control en is deze domeinnaam al bij QDC ondergebracht? Neem dan contact op met onze Support-afdeling. Wilt u uw domeinnaam bij QDC onderbrengen of een nieuwe domeinnaam registreren? Vraag dan direct een offerte op!

Andere extensies

Momenteel wordt deze dienst alleen aangeboden voor .nl domeinnamen. Wenst u een andere domeinnaam ook te beveiligen, dan kunt u contact opnemen met onze Support-afdeling voor een passend alternatief.